Med rätt inställning kommer man långt

Vi tänkte såhär under sommaren berätta om ett par konsulter vi har ute hos en kund. Hos den aktuella kunden behöver man inte ha någon specifik utbildning. Vad man däremot behöver är en specifik inställning till sitt jobb. Man ska vilja arbeta. Visa rätt inställning, helt enkelt.

Den ena konsulten kom in i början av sommaren. Ali heter han. När vi anställde honom visste vi att han skulle bli pappa någon gång under sommaren. Vad vi också visste var att han hade körkort och fixade så att flera kollegor kunde åka med honom. Lite tidigare än beräknat började det anas att det snart skulle komma en bebis. Och vad gör gänget med kollegor då? Hittills har man åkt med Ali och att åka med kollektivtrafik är inte möjligt. Jo – Ali lånar ut sin bil till sina kollegor. För jobbet är viktigt och kollegorna behövs på jobbet. En annan dag var Ali tvungen att åka tidigare från jobbet. Hur kommer då kollegorna hem? Ali kör och hämtar dem. Trots att han också har en fru och ett barn på väg.

Den andra konsulten heter Hunor. Han samåker inte med några kollegor utan kör från en annan stad. Så snart vi fick in honom hos kunden visade han framfötterna och blev snabbt omtyckt. En morgon när han är på väg till jobbet kör han på en älg. Som väl är går det bra för Hunor. Men värre är det med bilen. Den går inte att köra. En person som inte brunnit för sitt jobb hade sannolikt sett till att komma hem och säga att man inte kan jobba för att bilen är sönder. Men inte Hunor. Han ber helt enkelt dem som hjälper honom vid olyckan att skjutsa honom till jobbet. På arbetsplatsen inser man att det inte är någon bra idé och ser istället till att Hunor kommer hem. Efter att ha vilat ryggen någon dag är Hunor tillbaka på jobbet igen.

När man som konsultchef får höra historier som dessa blir man alldeles varm i hjärtat. Här har vi konsulter som brinner för sitt jobb. Och de brinner för sina kollegor och för sin uppdragsgivare. Våra konsulter är våra ambassadörer. När våra konsulter är som Hunor och Ali behöver vi inga dyra marknadsföringskampanjer. Detta är två exempel på ovanliga händelser som sticker ut. Men vi har otroligt många konsulter som gör sitt jobb på ett fantastiskt sätt. Tack alla TopWork-konsulter som är alldeles fantastiska ambassadörer för oss! Utan er är vi inget!

TopWork Växjö

Kungsgatan 19 D
352 31 Växjö
vaxjo@topwork.se
0470 - 34 85 00

TopWork Jönköping

Östra Storgatan 9
553 21 Jönköping
jonkoping@topwork.se
0480 - 43 02 00

TopWork Stockholm

Kistagången 16
164 40 Kista
stockholm@topwork.se
08 - 410 61 699

TopWork Malmö

Hyllie Allé 26 A
215 35 Malmö
malmo@topwork.se
040-46 87 00

TopWork Värnamo

c/o Eriwood Petersson AB
Växjövägen 26
331 42 Värnamo
vaxjo@topwork.se
0470 - 34 85 00

© 2020 TopWork Sweden AB

© 2020 TopWork Sweden AB